İletişim Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Ece Baban’ın yeni kitabı yayımlandı!

Eklenme Tarihi:

25 Ekim 2020 Pazar

02:51:09

Hiperkapitalizm ve yaşanılan teknolojik gelişmelerin etkisi, farklı kaynaklardan beslenen sürdürülebilir kaygılar, dayatılan görünür olma zorunluluğu yaşam şekillerimizi ve algılarımızı tamir edilemez şekilde tahrip ederken, insan da kendi gerçekliğinden uzaklaşıp hipergerçekliğe sığınmayı seçti.

Sosyal medyada kendini olmak istediği gibi yeniden yaratan insan, giderek kendi gerçekliğine yabancılaştı. Bu kitap biricik ve özel olduğunu düşünen insanın nasıl birbirinin kopyası haline geldiğini, özgünlüğünü yitirdiğini ve sistem tarafından sömürülme hikayesini tarihsel verilerin de ışığı altında ele almaktadır.